26 Mart 2016 Cumartesi

Basında Tuğra… Yerli Yağmur Adam

Henüz hikayemizin en karmaşık ve bizim gibi otizmle mücadele edenlerin en çok merak ettikleri bölümü yazamadım. Şubat ayının 18 ' inde ailemize minik bir birey daha katılınca bir süre ara vermek durumunda kaldım. Evet Mustafa Tuğra  abi oldu. O,  minik Faik Yalın' ın abisi artık. En kısa sürede yazılara da aynı hızla devam edeceğim. Ancak son günlerde gündemimiz oldukça hızlı ilerledi. Şöyle ki bu blogu açma sebebimiz tamamiyle Tuğra' nın matematikteki yeteneğinin farkedilmesini sağlayıp bunun eğitimi için nasıl yön bulacağını araştırmak idi. Bu sebeple yolumuza hızla devam ediyoruz aslında. İlk olarak Gazete Çankaya' dan Elif Karadenizli' nin haberi ile sesimizi duyurduk. Sağolsun Elif Hanım okulumuza kadar gelip Tuğra ve bizimle uzun uzun görüşüp gazetede de özel bir haber hazırladı. Sonrasında geçtiğimiz hafta da Habertürk Gazetesi Ankara ekinde aynı haber yayınlamış. Yine aynı gün ( 24 Mart 2016 ) Atv' den Rüya Akkuş ile evimizde bir çekim gerçekleştirdik ve aynı akşam ana haberde yayınlandı. Tahminimizin de üzerinde bir ilgi gördü diyebilirim. Otizmle mücadele eden bir dolu aileden mesajlar ve telefonlar alıyorum hala. Bu yola çıkarken amaçlarımızdan biri de bu ailelere umut olabilmekti. Dilerim bir nebze başarabilmişizdir. Kendi şahsi hedefimize de bir adım daha yaklaştığımızı hissediyoruz artık. 




Gazete Çankaya' dan Elif Karadenizli' nin haberi 






Habertürk Gazetesi Ankara Ekindeki haber, Dilvin Kaygusuz' un haberi 


Atv ' den Rüya Akkuş evimizdeki röportajdan bir kare


Atv ana haberden sonra aynı kanalda kahvaltı haberlerinde de yayınlandı Tuğra' nın haberi. Haberi kaçırmış olanlar için linki paylaşıyorum aşağıda.

Tuğra ile ilgili Yerli Yağmur Adam haberi için lütfen tıklayınız...




3 yorum:

  1. http://mavianne.blogspot.com.tr/2016/05/gelecegin-einsteini-destek-bekliyor.html

    Tuğra için inşallah çok güzel bir geleceğe açılacak kapılar
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Tüm güzellikler ailenizin üzerinde olsun

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar şanslısınız ki oğlunuzda en azından zeka geriliği eşlik etmiyor. Üstün zekanın da getirdiği bazı zorluklar yok değil tabi ama yine de mental retardasyondan iyidir bence.
    Bu da benim yazdığım otizm hakkında genel bir derleme. Umarım beğenirsiniz

    http://www.annevecocuk.net/otizm.html

    YanıtlaSil